JONG EN OUD SAMEN KIEZEN NAAM VOOR NIEUWE SCHOOL GIETHOORN

JONG EN OUD SAMEN KIEZEN NAAM VOOR NIEUWE SCHOOL GIETHOORN


Dit jaar gaat het echt gebeuren: er wordt gestart met de bouw van de nieuwe school in Giethoorn! Decennialang is gepleit voor één school voor heel Giethoorn: Noord en Zuid samen. De nieuwe school komt in het midden, aan de  Beulakerweg iets ten Zuiden van de huisartsenpraktijk. De grondwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en het is wachten tot de eerste paal wordt geslagen en de contouren van de nieuwe school zichtbaar worden.  

“Meerdere generaties Gietersen hoopten dat hun kinderen de nieuwe school nog zouden meemaken: alle kinderen op één school. Dat heeft zóveel voordelen. Daarom is dit een mijlpaal voor het hele dorp”, vertelt Lida Andriol, directeur van zowel de Noorderschool als de Zuiderschool. “In augustus fuseren we echt tot één school”.

Een van de fanatieke strijders voor de fusieschool is Evert van Dijk die in 2015 het zogenaamde Ouder Comité oprichtte. Doel: Gemeente en Provincie overtuigen dat heel Giethoorn een school in het midden wil. Er werd actie gevoerd tijdens de Avondvierdaagse en met een enorme afgevaardigde van ouders trok het Comité naar het Provinciehuis. Sinds eind 2017 is Van Dijk voorzitter van ’t Gieters Belang en maakt zich ook in die rol hard voor de nieuwe school en vooral voor de betrokkenheid van het dorp daarbij. Van Dijk: “Toen in 2015 hoopte ik dat mijn kinderen de nieuwe school nog mee zouden maken, maar mijn jongste zit nu in groep 8, dus mist het net. Zij vindt het wel super leuk dat ze mee mag denken over een naam voor de fusieschool. Vanuit ’t Gieters Belang helpen we graag om het hele dorp erbij te betrekken: jong én oud.”

Iedereen mag meedenken over een passende naam voor de nieuwe school. Om de namen te beoordelen is er een speciale commissie samengesteld met docenten, ouders (vanuit MR en OR) en 3 bekende Gietersen die al decennialang de perikelen om de nieuwe school volgen: Femmie Woltman, Willy Henkel en Tiemie Petter. Lida: “Toen we samen met ’t Gieters Belang overlegden over hoe we het hele dorp kunnen betrekken bij de nieuwe school, dachten we direct aan deze ‘oudgedienden. Elk van hen reageerde heel enthousiast op het plan”. De commissieleden zullen samen de beste namen selecteren uit alle voorstellen. Natuurlijk spelen ook de kinderen een belangrijke rol. Ze kunnen uiteraard voorstellen doen, maar krijgen ook het laatste woord: alle leerlingen mogen op school stemmen op hun favoriet. De naam met de meeste stemmen wordt de naam van de nieuwe school. 


Stuur je voorstel uiterlijk 9 april 2020 in

N.B. bij het inzenden van een naam voor de school ziet de inzender van de nieuwe naam, te kiezen door de leerlingen, af van alle eventuele rechten rond deze naam