Lieve mensen, help elkaar!

Lieve mensen, help elkaar!


Het is stil in Giethoorn

Akelig stil. De lente is net begonnen. Na een kletsnatte winter schijnt eindelijk de zon weer in ons prachtige dorp. Maar wat is het moeilijk om daarvan te genieten. De Corona crisis is hier zó voelbaar. De scholen zijn leeg, de terrassen en restaurants gesloten en de bootjes onaangeroerd. Ouderen en andere risicogroepen zitten alleen, afgezonderd van de wereld om hen heen. Ondernemers, horecamedewerkers en ZZP’ers zitten thuis op de bank met de handen in het haar. Oké, dat is beter dan ziek in bed of, erger, in het ziekenhuis. Laten we hopen dat het aantal besmettingen hier beperkt blijft en dat er alsjeblieft geen doden vallen. Houd je daarom aan de voorschriften!

MAAR ondertussen: help elkaar waar mogelijk! Gelukkig schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond: restaurants en snackbars maken afhalen mogelijk of gaan bezorgen. Anderen verkopen tegoedbonnen om op een later moment in te wisselen. Bootjesverhuurders bieden aan om boodschappen te doen. Scholieren en studenten springen bij als oppas. Inzamelingsacties worden gestart voor mondkapjes, veiligheids/vuurwerkbrillen, babyfoons etc. Sportinstructeurs geven online les. Wc-papier wordt rondgebracht. Ideeën voor spelletjes, huiswerktips, Netflix aanraders en vergadertools etc. etc. worden massaal gedeeld. 

Deze lente wordt anders dan alle andere lentes. Maar laten we hopen dat we het virus verslaan en met zijn allen kunnen genieten van een bruisende zomer. Tot die tijd: koop een bon, bestel een maaltijd en attendeer elkaar op de mogelijkheden. Zorg voor elkaar!

namens het bestuur