Bijeenkomst over de Jonenweg

Bijeenkomst over de Jonenweg


Op woensdag 30 oktober organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst over de Jonenweg.

In de uitnodiging aan de bewoners noemde de gemeente drie wensen uit de buurt: camperroute, kindvriendelijke inrichting en overlast als gevolg van de boothelling. Tijdens de bijeenkomst kwamen tientallen belangstellenden om te zien dat voor de kruising van de Cornelisgracht/Jonenweg met de Kanaaldijk een verkeersdrempel oftewel plateau is bedacht. De borden die de gemeente heeft geplaatst hebben al een positief effect. En door de wegaanpassingen worden camperbestuurders nog meer gestimuleerd om via de Geythoornweg te rijden. Een aantal bewoners opperde om ook een drempel bij de aansluiting op de Vosjacht te maken.

De wens ‘kindvriendelijke inrichting van de openbare ruimte’ kwam niet aan bod. Wel gingen veel gesprekken over de overlast die bewoners ervaren doordat auto’s en boottrailers na het te water laten op plekken worden geparkeerd die daar niet voor zijn bedoeld.  Een aantal keren werd geopperd om een deel van het camperterrein geschikt te maken als parkeerplek voor de booteigenaren.

De projectleider van de gemeente gaf aan dat de opgehaalde informatie wordt omgezet naar concrete plannen en maatregelen worden uitgevoerd, zodat er in het komende toeristenseizoen minder overlast zal zijn