't Gieters Belang helpt met interessepeiling Dodenherdenking

't Gieters Belang helpt met interessepeiling Dodenherdenking


Een aantal enthousiaste vrijwilligers van verschillende organisaties in Giethoorn en Dwarsgracht heeft het plan opgevat om in Giethoorn een officiële Dodenherdenking te organiseren. Zij willen graag weten of hiervoor voldoende interesse is. 't Gieters Belang helpt hen door het opstellen, (mede) verspreiden en verwerken van de enquête. Lees hieronder hun verhaal. 

Dodenherdenking 2019

Het was 4 mei 2019, de klokken galmden in Giethoorn. Van kwart voor acht tot acht uur. Daarna 2 minuten doodse stilte op de begraafplaats. Twee heren, de klokkenluiders, komen hier elk jaar. En elk jaar weer vragen zij zich af: ‘Waarom zijn wij hier alleen?’

Het luiden van de klokken gebeurt op verzoek van de gemeente Steenwijkerland. Maar anders dan elders in de gemeente, is er geen officiële gezamenlijke herdenking in het dorp. Niet in Giethoorn en niet in Dwarsgracht. Terwijl bij vele huizen wel de vlaggen halfstok hangen en de oorlogsslachtoffers thuis worden herdacht.

Hoe zou het zijn als er wel iets wordt georganiseerd? Wie zouden er dan komen? En waar naartoe? Volgend jaar vieren we 75 jaar bevrijding in Nederland. Een goed moment om de gezamenlijke dodenherdenking weer op te pakken in Giethoorn?

Wij willen graag weten of u zou komen. En wat uw wensen zijn. Er is een betrokken groep vrijwilligers vanuit verschillende organisaties die bij voldoende belangstelling graag een gezamenlijke herdenking organiseert.

Wilt u daarom deze korte enquête (4 à 5 minuten) invullen?

N.B. omdat de enquête door verschillende organisaties wordt verspreid, is het mogelijk dat u deze dubbel ontvangt. Uiteraard volstaat het om deze 1x in te vullen.

Hartelijk dank!