Gemeente stelt een omgevingsregisseur aan voor Giethoorn

Gemeente stelt een omgevingsregisseur aan voor Giethoorn


De heer Bert Kleen is al jaren actief in zijn vak en werkte in het verleden onder meer voor de gemeenten Zwolle, Deventer en Zwartewaterland. Toch verwacht hij niet dat zijn ervaring hem snel naar oplossingen brengt. 

"Giethoorn is een uniek dorp natuurlijk. Iedereen kent het, ook al is het nog zo klein. Je ziet hier problemen die je ook in Amsterdam aantreft. Alles is geconcentreerd rond dat ene pad en die lange dorpsgracht. We zullen nu samen moeten gaan werken om eruit te komen", zegt Kleen.

De heer Kleen is per 1 juni voor onbepaalde tijd aangesteld door de gemeente Steenwijkerland. Hij rapporteert rechtstreeks aan het college van burgemeester en wethouders. De omgevingsregisseur heeft geen mandaten en geen budget, maar het college zegt al gelden gereserveerd te hebben voor de aanpak van problemen in en rond het waterdorp.

Ook de media neemt kennis van de heer Bert Kleen. Zo is een bericht en video te lezen op de website van RTV OOST, een artikel op de site van de Stentor, een artikel op de website van de NOS en is de heer Kleen woensdagochtend om iets voor 8h geinterviewd door het radio 1 programma NOS-Radio1 journaal.