Nieuws

Laatste nieuws

Landelijke opschoondag

Gemeente Steenwijkerland, ROVA en Natuurmonumenten doen ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag. Tijdens de actie Mooi Schoon wordt het zwerfvuil in en rondom het vaarwater van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen opgeruimd. En daarbij kunnen zij alle hulp gebruiken!


Grote opkomst tijdens inloopavond

Om klokslag half 8 was het Kulturhus nagenoeg vol. De inloopavond georganiseerd door 't Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente Steenwijkerland bleek een groot succes.


Inloopbijeenkomst 22 februari as.

Op 22 februari 2018 organiseert 't Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente een inloopbijeenkomst. Van 19.30 tot 21.30 uur in het Kulturhus.


Op 23 november 2017 vond de officiële aftrap van de beschoeiingswerkzaamheden in Giethoorn plaats. Ondertussen vorderen de werkzaamheden gestaag en volgens plan. Bij aanvang van het beschoeiingsproject ontstond in het dorp enige zorg omtrent het gebruikte materiaal, een kunststof combi-beschoeiing (composiet). Er rezen ernstige twijfels over of de gekozen kunststof beschoeiing tijdens een langere vorstperiode een gedegen ijsvorming zou kunnen belemmeren.


In gesprek met de Gemeenteraad

Afgelopen maandag heeft omgevingsregisseur Bert Kleen, samen met de besturen van ’t Gieters Belang en GO, de gemeenteraad geïnformeerd over de ontwikkelingen die de gemeente, ’t Gieters Belang en GO in gang hebben gezet. Naast de huidige aanpak is met de raadsleden gesproken over de rol die de raad heeft in het proces.
laatste nieuws