Nieuws

Laatste nieuws

De gemeente geeft de laatste 17 kavels in het plan Giethoorn Noord uit.


,,We gaan alles wat vanuit Giethoorn is aangereikt uitvoeren" 'Quick-Wins' in het dorp worden opgepakt nog voor het seizoen begint. Prachtig resultaat voortkomend uit de constructieve samenwerking tussen de gemeente, Giethoorn Onderneemt en 't Gieters Belang!


Begin januari heeft 't Gieters Belang een zienswijze ingediend n.a.v. de uitbreiding van Hotel De Harmonie. De zienswijze is niet alleen gericht op de uitbreiding maar geldt evenzeer voor andere grootschalige ontwikkelingen in Giethoorn. Hierbij vraagt 't Gieters Belang met name aandacht voor de passendheid in het dorp op basis van Toekomstvisie Giethoorn 2030 en de veiligheid. In de bijlage de gehele zienswijze.


Landelijke opschoondag

Gemeente Steenwijkerland, ROVA en Natuurmonumenten doen ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag. Tijdens de actie Mooi Schoon wordt het zwerfvuil in en rondom het vaarwater van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen opgeruimd. En daarbij kunnen zij alle hulp gebruiken!


Grote opkomst tijdens inloopavond

Om klokslag half 8 was het Kulturhus nagenoeg vol. De inloopavond georganiseerd door 't Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente Steenwijkerland bleek een groot succes.