Nieuws

Laatste nieuws

12 extra AED's in Giethoorn

Heeft u ze al gezien? 't Gieters Belang heeft samen met Giethoorn Onderneemt en gemeente Steenwijkerland het initiatief genomen voor de plaatsing van 12 extra AED's in Giethoorn.


Bijeenkomst over de Jonenweg

Op woensdag 30 oktober organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst over de Jonenweg. In de uitnodiging aan de bewoners noemde de gemeente drie wensen uit de buurt: camperroute, kindvriendelijke inrichting en overlast als gevolg van de boothelling.


Een aantal enthousiaste vrijwilligers van verschillende organisaties in Giethoorn en Dwarsgracht heeft het plan opgevat om in Giethoorn een officiële Dodenherdenking te organiseren. Zij willen graag weten of hiervoor voldoende interesse is.


Hij is er nu bijna 1,5 jaar, de Giethoorn Express, de extra busdienst voor toeristen, om de reguliere lijn 70 te ontlasten. Een initiatief dat vooral rond de oude Beulakerweg veel vragen opriep over met name de veiligheid. Maar hoeveel klachten zijn er dan? Wat vindt men überhaupt van de veiligheid daar ter plaatse? En waar wordt die door beïnvloed en mogelijk verbeterd? Om dit eindelijk eens goed in kaart te brengen heeft ’t Gieters Belang een enquête gehouden. Niet alleen onder bewoners op het traject, maar onder alle inwoners van Giethoorn, natuurlijk gefocust op de regelmatige gebruikers van de oude Beulakerweg. De enquête leverde meer dan 260 reacties op, waarvan ca. 100 van bewoners, waaronder natuurlijk ook ondernemers.


Woensdag 30 oktober heeft ‘t Gieters Belang gebruik gemaakt van inspraak bij de Provinciale Staten, waar onder andere de sanering van de gaslocatie aan De Klosse op de agenda stond.




laatste nieuws